Symposium på Världsröstdagen

I Stockholm satsar den Ideella Föreningen World Voice på ett samarrangemang med Röstforum Stockholm kring ett varierat program röster och röstkonst – Konstiga Röster eller Röstkonst?

Det händer på själva Världsröstdagen/World Voice Day den 16 april 2019 och symposiet rör sig från allt mellan Spoken Word och Övertonssång.

Författaren, regissören och föreläsaren Niklas Mesaros deklamerar och berättar om Spoken Word.

Sopranen Karin Mobacke sjunger en sång med höga toner med Bengt-Åke Lundin vid flygeln, och Johan Sundberg berättar om vad som händer då.
 
På ämnet Twang & Belt sjunger Anna Hansson låtar med Bengt-Åke Lundin vid flygeln. Margareta Thalén och Johan Sundberg berättar om tekniken.

Anders Mårtensson härmar bekanta röster och fonetikern Elisabet Zetterholm kommenterar.

Folksångerskan Maria Misgeld-Jonsson kular och logopeden Anita McAllister berättar om den speciella sångtekniken.

Sångaren Olle Persson kommer att beskriva de olika röstlägena när man sjunger opera, eller romans, eller visa.

Per Rinaldo, som studerat vid Kungl Musikhögskolan, och är sångare, musikproducent och stå-upp-komiker sjunger med skrovelröst (growl) och foniatern Per-Åke Lindestad berättar hur det går till i halsen.
 
Anna Maria Hefele kommer att demonstrera övertonssång och sjunger tvåstämmigt med sig själv samt berättar hur hon bär sig åt.

Platsen är Kulturfyren på Skeppsholmen i Stockholm. Symposiet på Världsröstdagen den 16 april pågår mellan kl 19.00 och 21.30. Fritt inträde.