Röst- och körfolk: save the dates!

Världsröstdagen (World Voice Day) firas i Stockholm vid två solenna tillfällen i april månad 2022: torsdagen den 7 april samt torsdagen den 21 april.

Med Världsröstdagen menas att uppmärksamma röstens betydelse och värde, som av de flesta tas för given. Men fråga den lärare, sångare, politiker, poddare – eller vilken person som helst – som inte längre har sin röst. Det är alls icke givet att vårt viktigaste kommunikationsmedel är självklart. Därför denna dag om Rösten – något att vara tacksam för och värd att celebrera.

– Du har bara en röst. Var rädd om den!

Normalt firas Världsröstdagen den 16 april varje år, världen över. På grund av påsken blir det i Sverige istället vid två tillfällen före och efter påsk.

7 april – informationskväll, Körsång – hälsa och integration

Den 7 april genomförs en intressant och informationsspäckad dag vid SMI i Stockholm. Deltagandet är kostnadsfritt. Informationskvällen kommer även att streamas så att också ni utanför Stockholmsområdet får chans att delta.
Mer info här

21 april – körkonsert med fem ensembler

Den 21 april blir det en fantastisk körkonsert i Oscarskyrkan, Stockholm, kl 19. Fem ensembler kommer att demonstrera röstens styrka och kraft: Adolf Fredriks Flickkör, Eric Ericsons Kammarkör, Sofia Vokalensemble, The Master’s Voice samt Vocal Vibes.

Även detta evenemang är kostnadsfritt, men kom gärna i god tid, för intresset är stort.
Mer info här